woensdag 12 november 2008

Operatie geslaagd!

Vandaag kreeg ik om half 2 telefoon van Dr. Horenblas. De operatie was goed verlopen. En hij had de baarmoeder gewoon laten zitten. 
Trix had alles goed doorstaan. 'Ze is een sterke vrouw', vond de dokter. 
Om  kwart voor 3 konden zus Anna en ik haar zien. Ze was wakker en lag er wat pipsjes bij. Die negen slangen bleken er elf te zijn! Er werd medicatie gegeven voor de lage bloeddruk en ze was wel wat misselijk. 

Het Nutricia-kastje dat voor de voeding zorgt sloeg aan het piepen en hield niet meer op. De verpleegkundige kon de oorzaak niet vinden en haalde de anaesthesist er bij. Trix had weer iets heel uitzonderlijks: de maagsonde en de maaghevel (twee slangen in de neus) waren in de maag verstrengeld. Ze moesten er allebei uit waarna alleen de maagsonde weer werd teruggeduwd.
Intussen had ik een foto aan het voeteneinde gezet van de zeven broers en zussen die samen het glas heffen. 'Denk maar aan die heerlijke witte Chablis', moedigde de anaesthesist Trix aan terwijl ze die taaie slang probeerde weg te slikken met wat slokjes water.

Ondanks alles is ze ontzettend opgelucht dat de operatie achter de rug is. Trix is al op eigen houtje voorzichtig begonnen met de ademhalingsoefeningen en is vastbesloten om heel snel op te knappen. We hebben hier een winnaar!

groetjes
Seppie

Kijk op de weblog van Anna voor enkele sfeerbeelden.

Geen opmerkingen: