maandag 17 november 2008

Het gaat de goede kant op!

Is iedereen al bekomen van die actie met de maagsonde? Misschien wil ze het over een tijdje nog eens voordoen, na een avondje stevig tafelen.
De berichten vandaag zijn positief! Trix heeft al stukjes gelopen. Ze had vannacht slecht geslapen en daarom leek het haar een goed idee om vandaag zoveel mogelijk actief te zijn. En nu maar hopen dat ze vannacht slaapt als een blok.
Dr. Horenblas kwam vandaag langs. Eind van deze week of begin volgende week wordt de uitslag van het weefsel-onderzoek verwacht. Het zou zomaar kunnen dat Trix rond die tijd al naar huis mag trouwens. De dokter bekeek de familiefoto waarop wij de zeven glazen heffen en vroeg zich af: ‘wat is hier nu de bindende factor, de familieband of de drank?’
Persoonlijk hou ik het op een soort kruislings vermenigvuldigen!

Saskia, de stoma-verpleegkundige, vertelde Trix dat ze zelden meemaakt dat een baarmoeder gespaard wordt bij een cystectomie. Het schijnt namelijk heel ingewikkeld te zijn om de plasbuis en de blaas los te maken van de baarmoeder. Een soort huzarenstukje dus!

Het gaat echt al een stuk beter met Trix, maar nu is er nog de heerlijke hulp en steun en verzorging van de verpleegkundigen. Zo'n knop bij het bed. Beoogde mantelzorgers, hang je manteltjes maar alvast klaar!

groetjes
Seppie

3 opmerkingen:

Arno zei

Mantel net terug van de stomerij. Moet natuurlijk wel goed voor de dag komen :-) Enne, thuis is die knop er ook: daar zit ie alleen niet aan het bed, maar op de telefoon. Juist ook op momenten dat het oorspronkelijke schema geen uitkomst biedt!
Altijd al iets in de zorg willen doen... eh... right ;-) Nou ja, anyway, only a phonecall (en drie straten) away!

Anoniem zei

Na een nachtje goed slapen - wat wil je na al die activiteit van de dag ervoor - had Trix vandaag wat meer pijn.
Even een off-day met tranen. En dat mag best Trix!

Dikke kus van Anna

Anoniem zei

Tranen brengen verlichting en ze raken gelukkig nooit op. Fijn dat alles achter de rug is en dat de opbouw kan beginnen. En heerlijk zoveel betrokken zusters (en broers?). Ik zie het die van mij zo nog niet doen en ik heb er acht in totaal. Ik steek nog een kaarsje aan in de St Jan, en wens Trix en jullie een liefdevolle mantel de komende tijd. Zet hem op Trix en een dikke knuffel. Josien